vko 47

Maanantaina ja tiistaina aloitettiin puuhat päiväkodin pihalta. Pihalla leikittiin leikkimökissä, lenkitettiin vauvoja vaunuissa sekä tietysti oltiin hiekkalaatikolla. Leikkien jälkeen suunnattiin pesäpallokentälle. Matka sujui mukavasti ja kentällä ihmeteltiin ensin lunta. Tämän jälkeen leikittiin häntäpalloilla sekä jalkapalloilla. Palloja heitettin, potkittiin ja kopiteltiin. Mukavat päivät!

Keskiviikkona ja torstaina päästiin vierailemaan kirjastossa. Aluksi kiersimme kirjaston ympäri ihmetellen eri paikkoja. Tämän jälkeen jokainen sai valita yhden kirjan, joka otettiin mukaan lastenosastolle. Kirjoja tutkittiin ja luettiin ahkerasti. Vierailun jälkeen menimme senioripuistoon leikkimään.

vko 48

Maanantaina pääsimme kokeilemaan miltä tuntuu potkia palloa palloiluhallilla. Kivaahan se oli ja erityisesti, kun sai juosta. Palloilun jälkeen kävimme lähimaastossa retkeilemässä pyöräpuistolla asti. Kaikki jaksoivat hienosti ja kaikilla oli kivaa!

Tiistaina ja keskiviikkona osallistuimme joulukirkkoon. Kaikki pienet jaksoivat osallistua hetkeen hienosti. Kirkkohetken jälkeen kävelimme päiväkodin pihalle ja ehdimme leikkiä vielä tovin ennen kotiin lähtöä.

vko 49

Maanantaina ulkoilimme päiväkodin pihalla, lunta oli satanut jo paljon ja pääsimme lapioimaan siitä kasoja. Vähän kylmä meinasi meidät nujertaa, mutta menimme liikuntasalin eteiseen lämmittelemään ja kuuntelemaan joulumusiikkia. 

Keskiviikkona vietimme pikkujouluja. Aloitimme päivän kuuntelemalla joulumusiikkia ja leikkimällä. Sen jälkeen maalasimme vesiväreillä tonttu-ukkoja ja jäisiä maisemia. Dudu-jouluhiiri tuli meitä tapaamaan ja toi tullessan meille tonttulakin täynnä yllätyksiä. Löysimme sieltä qr-koodin josta ilmeistyä Tonttujumppa. Innostuimme vielä laulamaan ja soittamaan joululauluja, Tuiki, tuiki tähtönen ja Porsaita äidin. Lopuksi vielä tanssimme joulumusiikin tahtiin. Hikihän siinä tuli, mutta onneksi Dudu-hiiri toi meille pillimehut ja tikkarit. Kivaa oli!

Tosrtaina menimme liikuntahallin peilisaliin Elinä Päiviön tanssitunnille. Ihanasti kaikki pääsivät osallistumaan ja vauhtia riitti. Jokaisen lanteet, kädet ja jalat liikkuivat musiikin tahtiin. Tanssien jälkeen leikimme päiväkodin pihalla lumileikkejä.