Maanantaina oltiin sisällä. Lapset leikkivät autoilla, rakensivat duploilla, kokkailivat ruokaa ja seikkailivat teltassa eväsretkellä. Jokainen taiteili äitienpäiväkortin. Korttiin painettiin ruusut varsisellerin avulla. Tämä olikin monen mielestä jännä juttu. Teokset viimeisteltiin terälehdillä, jotka tehtiin sormella. Isompia lapsia haastateltiin myös äitiin liittyen ja haastattelut lähtevätkin sähköpostissa loppuviikosta. Ennen kotiinlähtöä kuunneltiin kaveritaitoihin liittyvä satu Lukulumosta, odota vuoroasi.

IMG_20220502_094325.jpgIMG_20220502_104247_LI.jpg

Tiistaina oltiin sisällä. Päivä aloitettiin tuttuun tapaan vapaalla leikillä. Lapset leikkivät paljon autoilla, rakensivat duploilla ja tekivät oman pienen temppuradankin. Lisäksi pallot kiinnostivat tänään monia ja niitä vieritettiin toisillemme ja heitettiin koriin. Jokainen askarteli äitienpäiväkortin. Korttiin painettiin ruusut varsisellerillä ja terälehdet tehtiin sormella maalaten. Isommat vastasivat myös äitiin liittyviin kysymyksiin. Haastattelut lähetetään sähköpostissa loppuviikosta. Ehdimme myös laulamaan ja liikkumaan. Lasten toiveesta lauluiksi valikoitui tänään mun jalat kulkee näin, pikkujänö nukkuu ja muumitanssi. 

IMG_20220503_092207.jpg

Keskiviikkona seikkailtiin pitkästä aikaa Lehmäsaaressa. Saaressa olikin jo ihanan sulaa ja lumisia kohtia löydettiin enään muutama. Meillä oli i padilla luontobingo, jossa kuvina oli joutsen, kivi, hämähäkki, kuusi, meri ja pitkospuut. Lapset etsivät nämä ja löytäessään piirrettiin i padiin kuvan päälle rasti. Kaikki muut löytyivätkin, mutta joutsenia ja hämähäkkejä emme nähneet tällä kertaa. Bingon jälkeen käveltiin saaren päähän kiipeilypuulle. Siellä leikittiin muovieläimillä, kiipeiltiin ja tutkittiin luontoa suurennuslaseilla. Kuuntelimme myös Lukulumosta sadun levitä iloa. Ennen kotiin lähtöä ehdittiin etsiä metsään piiloutuneet ketut.

IMG_20220504_091539.jpgIMG_20220504_102636.jpg

Torstaina seikkailtiin Lehmäsaaressa. Aluksi käveltiin saaren päähän kiipeilypuulle. Lapset kiipeilivät ja leikkivät muovieläimillä. Kaatuneista puista tuli mielikuvituksen avulla huvipuistolaitteita, joissa hurjasteltiin moneen kertaan. Saaren päässä tuuli kuitenkin jonkun verran, joten siirryttiin hieman keskemmälle tuulta suojaan. Lapset löysivät ison kuusen, jonka alla leikkivät ''pesässä''. Siellä laulettiin myös laulut oravan pesä ja suomalainen metsä. Tämän jälkeen etsittiin metsään piiloutuneet ketut. Tämä oli niin hauskaa lapsista, joten etsimme useampaan otteeseen ketut. Matkalla kohti pitkospuista teimme luontobingoa i padin kanssa. Bingossa oli kuvina joutsen, kivi, meri, hämähäkki, kuusi ja pitkospuut. Kaikki muut löytyivät paitsi hämähäkki. Aina kun jokin löytyi, piiirrettiin kuvaan rasti. 

IMG_20220505_104631.jpgIMG_20220505_104809.jpg