Maanantaina oltiin pitkästä aikaa sisällä. Päivä alotettiin leikeillä. Lapset leikkivät paljon autoilla ja parkkitalolla. Lisäksi kokkailtiin leikkikeittiössä ja rakennettiin jopa omatoimisesti tyynyistä pieni temppurata. Jokainen askarteli vuorollaan kanan. Kanan teossa harjoiteltiin leikkaamista ja liimaamista. Lapsi sai myös itse päättää mihin kohtaan kanan heltta, silmät ja muut osat tulevat. Tässä tärkeää onkin, ettei aikuinen ohjaa liikaa, vaan lapsi saa toteuttaa juuri omanlaisensa askartelun. Leikkien ja askartelujen jälkeen lähdimme saliin jumpalle. Ensin sai purkaa suurimmat energiat juosten, jonka jälkeen harjoiteltiin eri tavoilla liikkumista pussista tulleiden kuvien avulla. Isompien kanssa pelattiin muistipeliä lajikorteilla. Lauloimme ja liikuimme lumiukkomarssin, värilaulun ja pikkujänö nukkuu tahtiin. Lapset saivat myös temppuilla renkailla, naruilla ja kiipeillä puolapuissa. Lopuksi pääsiäispupu oli piilottanut meille ämpäreihin suklaamunat. Jokainen etsi omansa ja sai viedä sen kotiin. 

IMG_20220411_092655.jpgIMG_20220411_100130.jpg

Tiistaina oltiin puistossa. Aluksi leikittiin vapaasti. Lapset keinuivat, kiipeilivät ja ajoivat laivalla. Leikkien jälkeen lähdettiin retkelle. Suuntasimme meille uuteen paikkaan, Ilmarinkadun kaukalolle. Kaukalolla sai aluksi temmeltää vapaasti. Tämän jälkeen etsittiin munaa kanojen alta. Jokainen vuorollaan kertoi kanan värin ja sen jälkeen katsottiin löytyikö muna sen alta. Lisäksi leikimme kim-leikkiä kolmella kanalla. Kim-leikissä yksi kanan meni aina piiloon lasten katsoessa pois ja piiloon menneen kanan väri piti muistaa. Molemmat leikit onnistuivat oikein hienosti! Lapset osaavat myös hienosti jo odottaa omaa vuoroa. Ennen kuin lähdettiin pois kaukalolta meillä oli vielä kolme qr-koodia. Kahdessa koodissa oli pääsiäisaiheiset laulut ja yhdessä eläinten arvuuttelu. Lapset saivat taas itse lukea i padilla koodit. Matka takaisin puistoon sujui hienosti.

IMG_20220412_095832.jpgIMG_20220412_101236.jpgIMG_20220412_101637.jpg

Keskiviikkona leikittiin puistossa. Lapset keinuivat taas paljon, kiipeilivät ja laskivat mäkeä. Myös rinkula, mopo, heppa ja muut ovat olleet käytössä kun ovat vihdoin sulaneet. Kevät siis tekee kovasti tuloaan ja ihanissa vesilätäköissä on leikitty paljon. Puiden alla ja puskien välissä leikittiin majaleikkejä. Etsimme jälleen pääsiäismunaa eri väristen kanojen alta. Värit alkavatkin olla jo hyvin hallussa. Lapset lukivat myös i padilla qr-koodeja, joiden takaa paljastui eläinarvoitus sekä pääsiäislaulut. Lopuksi jäi aikaa vielä leikeille. 

IMG_20220413_100057.jpgIMG_20220413_103738.jpg

Torstaina oltiin sisällä. Heti aluksi lähdettiin saliin. Salissa purettiin ensin energiaa vapaasti juosten ja palloja potkien sekä heittäen. Muutaman kanssa kopittelukin onnistui jo hienosti. Tämän jälkeen jokainen sai vuorollaan ottaa pussista kortin, jossa oli liike mikä meidän piti tehdä. Seuraavaksi pelattiin muistipeliä lajikorteilla. Korteissa olikin meille tutut eläimet metsänlaulusta. Kun muistipeli oltiin pelattu laulettiin metsänlaulu. Lumiukot marssivat myös sekä varilaulun tahtiin jammailtiin. Lopuksi leikimme leikkivarjolla. Ensin jokainen piti kiinni varjosta ja sitä heilutettiin ylös ja alas sekä tehtiin tuulta. Tämän jälkeen lapset menivät maahan makaamaan selälleen ja aikuiset heiluttivat varjoa. Varjo myös päästettiin välillä irti ja se laskeutui ihanasti lasten päälle. Salin jälkeen leikittiin autoilla, duploilla ja kokkailtiin ruokaa. Jokainen myös askarteli kanan. Kanan teossa harjoiteteltiin saksien käyttöä ja liimaamista. Ennen kotiinlähtöä oli pääsiäispupu jättänyt meille yllätykseksi suklaamunia! 

IMG_20220414_092315.jpgIMG_20220414_094244.jpg