Tiistaina seikkailtiin jälleen puistossa. Suuntasimme aluksi Ruutikellarille. Siellä leikittiin lumikasoissa ja koitettiin laskea liukureilla mäkeä, mutta lunta oli niin paljon ettei siitä oikein tullut mitään. Tämän päivän tehtävä liittyi jälleen väreihin ja tehtävänä oli nimetä lapasten värit ja viedä ne saman värisen alustan luokse. Jatkoimme tämän jälkeen matkaa ja kävelimme kaupungilla pienen lenkin vielä. Näimme taas monta konetta, kuorma-autoa sekä traktoreita. Lenkin jälkeen leikittiin vielä vapaasti puistossa. 

IMG_20220201_100456.jpg

Keskiviikkona leikittiin aluksi pitkän aikaa puistossa. Paljosta lumimäärästä huolimatta lapsilla oli todella hyvät leikit keskenään. Kiipeiltiin kiipeilytelineissä, laskettiin mäkeä ja keinuttiin. Leikkien jälkeen lähdettiin kävelylle, jonka aikana nähtiin mm. traktoreita, kuorma-autoja sekä kaivinkone. Muistelimme myös liikennesääntöjä sekä liikennemerkkejä kävelyn aikana. Kun palasimme takaisin puistoon pidimme pienen tuokion. Meillä oli kuvat karhusta, hirvestä, ketusta ja oravasta. Lasten piti katsoa muualle ja kun he saivat taas katsoa, piti heidän kertoa mikä kuvista oli kadonnut. Jokainen sai oma lorukortin, jossa oli tekstin lisäksi loruun liittyvä kuva. Lapset nimesivät kuvan ja yhdessä lausuimme lorun. Lopuksi laulettiin jo tutuksi tullut lumiukkomarssi.

IMG_20220202_104133.jpg

Torstaina puistossa leikittiin ensin. Lapset kiipeilivät innoissaan, laskivat mäkeä ja keinuivat. Leikkien jälkeen suunnattiin torille mäenlaskuun. Liukurit eivät tällä kertaa liukuneet kovin hyvin, joten mäkeä kierittiin ja juostiin myös alas. Rakensimme torilla lumikönteistä erilaisia rakennelmia ja leikimme myös, että köntit olivat koiria ja vauvoja. Lauloimme vielä torilla lumiukkomarssin sekä oravan pesän. Torilta suuntasimme pienelle kävelylle, jonka jälkeen palattiin puistoon. Puistossa pidimme tuokion, jossa nimesimme eläinkortit ja sen jällkeen oli tehtävänä katsoa muualle, minkä aikana yksi kortti oli kadonnut. Lasten piti siis kertoa mikä puuttuu. Lisäksi mietimme karhukorteilla, mikä karhu on suurin ja mikä pienin. 

IMG_20220203_091859.jpgIMG_20220203_095916.jpgIMG_20220203_103420.jpg