Maanantaina seikkailtiin jälleen kaupungin puistossa. Aloitimme päivän yhteisellä tekemisellä. Tällä kertaa meillä oli monta eri väristä laminoitua paperia, jotka olivat sijoitettu erilleen toisitaan. Lisäksi oli kasa eri värisiä ulkoleluja. Tehtävänä oli valita lelu ja kertoa minkä värinen se on. Sen jälkeen lelu piti viedä saman värisen paperin luokse. Jokainen lapsi vei vuorollaan aina lelun värin luo, joten oman vuoron odottamista harjoiteltiin myös. Tämä sujuikin oikein mainiosti! Lauloimme vielä lumiukkomarssin. Puistossa leikittiin myös vapaasti. Harjoiteltiin kiipeämistä, laskettin liukumäkiä ja köröteltiin mopon sekä hepan kyydissä. Kävimme myös kävelemässä ja kiersimmekin kirjaston. 

IMG_20220124_091940.jpgIMG_20220124_104043.jpg

Tiistaina oltiin puistossa. Heti aluksi lähdimme liukkaasta leikkipuistosta pois kävelylle. Kiersimme koko puiston kävelyteitä pitkin. Matkalla näimmekin monta konetta, traktorin hiekottamassa sekä kaivinkoneen. Kävelyn jälkeen puistokin oltiin hiekotettu, joten päästiin paremmin leikkimään. Leikkien jälkeen tehtävänä oli tunnistaa värejä hiekkaleluista ja viedä yksi lelu kerrallaan saman värisen lapun luokse. Tehtävä onnistui hienosti! Lopuksi kävimme torilla laskemassa lumikasasta tehtyä mäkeä.

IMG_20220125_092439.jpgIMG_20220125_100600.jpgIMG_20220125_101147.jpg

Keskiviikkona Tarmolassa touhuttiin paljon lumessa. Kävelimme aluksi pienen lenkin, jonka aikana näimmekin latukoneen. Lenkin jälkeen suunnattiin metsään meidän jo tutuksi tulleelle leikkipaikalle. Kivien päälle kiipeiltiin ja niiltä laskettiin jälleen alas. Mielikuvitus pääsi myös valloilleen, kun kivet ja puut muuttuivat metsäkoneiksi, mopoiksi ja hevosiksi. Tänään meillä oli samat värilaput ja ulkolelut kuin maanantaina. Tehtävänä oli jälleen viedä yksi lapsi kerrallaan yksi lelu saman värisen lapun luo. Metsäleikkien ja tehtävien jälkeen suunnattiin liukurien kanssa mäkeen. Liukurilla lasku alkaakin jo sujua hienosti ja hauskaa on myös niin, että päästää liukurin valumaan mäkeä alas ja juoksee itse perässä! Lopuksi laulettiin lumiukkomarssi, oravan pesä sekä suomalainen metsä. 

IMG_20220126_094907.jpgIMG_20220126_095517.jpg

Torstaina seikkailtiin puistossa ja sen lähiympäristössä. Aluksi lapset leikkivät vapaasti linnassa ja lumikasoissa. Leikkien jälkeen pidettiin pieni tuokio, jossa oli tänään aiheena karhut. Meillä oli eri kokoisia karhun kuvia. Lasten piti miettiä mikä karhuista oli suurin ja mikä pienin. Kun se oli selvitetty, laitettiin karhut vielä järjestykseen koon mukaan, isommasta pienimpään. Tämän jälkeen kuunneltiin laulu Taa taa isäkarhu tallustaa... sekä lumiukkomarssi. Tuokion jälkeen lähdettiin kaupungille kävelemään ja bongaamaan aurauskalustoa. Näimmekin muutaman koneen sekä kaksi paloautoa ja ambulanssin. Satuimme törmäämään myös Hippu-koiraan, jota siliteltiin innokkaasti. 

IMG_20220127_094331.jpg